ACTIVITEITEN First art fair 2019

Presentatie Melanie en Ad Visser

Op de opening van de First Art Fair, woensdag 16 januari, organiseren Melanie en Ad Visser om 19:15 een presentatie op het Promenadedeck.

Expositie van fotograaf Patricia Steur

Als onderdeel van de expositie van ArtWise.com op het Panoramadeck zijn foto’s van Patricia Steur te bewonderen. In het oeuvre van de fotograaf, die een samenwerking met ArtWise.com heeft, speelt tatoeage een belangrijke rol. Op de First Art Fair zijn haar foto’s van inheemse tatoeages van Maori uit Nieuw Zeeland te zien.

Kunst van First nations en maori

Deze bijzondere presentatie wilt u zeker niet missen: Artwise is een organisatie die zich ten doel stelt om de hedendaagse kunst van de originele bewoners van Canada (de First Nations) en Nieuw-Zeeland (Maori) bekendheid te geven in Europa en zo bij te dragen aan de instandhouding van deze culturen. De kunst van deze volkeren wordt op traditionele wijze van leermeester op leerling overgebracht, waarbij elke kunstenaar zijn eigen stempel drukt op een eeuwenoude kunsttraditie die draait om legenden, symbolen en magie.

Monumentaal werk van Melanie V.

Op de FIRST ART FAIR zullen vijf monumentale werken van Melanie Visser geëxposeerd worden. Tijdens de opening op woensdag 16 januari organiseert Melanie samen met haar man Ad Visser een presentatie. Haar werk benoemt ze als ‘filosofisch realisme’, een term die aangeeft dat de zoektocht naar dé Waarheid en het Mysterie van het Zijn haar werk inspireren. De monumentale grafiettekeningen, ingebrand in transparant polystyreen, hebben een verwantschap met de etsen van de befaamde 17de eeuwse etser Hercules Seghers.

ARTIST TALKS

De ervaring leert: als je meer weet over de drijfveren van een kunstenaar begrijp je zijn of haar werk beter en ga je het nog meer waarderen.
Op donderdag vinden in de Waterkantzaal ARTIST TALKS plaats door kunstenaars van wie het werk op de beurs te vinden is.

Tijdschema Artist Talks

Donderdag 17 januari
12:00-12:30 Lizette Luijten (Galerie The Obsession of Art)
13:00-13:30 Raymond Rutting (Galerie The Obsession of Art)
14:00-14:30 John Wassenaar (Galerie ArtBoutique)
15:00-15:30 Corry Kooy (GrachtenGalerie)
16:00-16:30 Erik Kierkels (Galerie Terbeek)
17:00-17:30 Diana Blok (Sandvoort Gallery)

Vrijdag 18 januari
12:00-12:30 Damian Kapojos (Lukisan Gallery)
13:00-13:30 Maarten Versteeg (Brech sieraden)
14:00-14:30 Bart Somers (Van Loon Galleries)
15:00-15:30 Ileana Mariotto (Novi/Arte)
16:00-16:30 Joris Verdonkschot (Terbeek)
17:00-17:30 Jeroen Dercksen (Art Expositions)

 

Wijnproeven bij de kasteelhoeve

Op het Panoramadeck ontvangt Wijnkoperij De Kasteelhoeve u graag voor een wijnproeverij van hun fantastische wijncollectie, terwijl u tegelijkertijd geniet van de kunst en het spectaculaire uitzicht vanaf de Passenger Terminal Amsterdam.