Menu

PRAKTISCHE INFORMATIE first art fair

Openingstijden en toegangsprijzen

Woensdag 16 januari 2019 16.00 – 21.00 uur (opening)
Donderdag 17 t/m zondag 20 januari 2019 dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur
Toegangsprijzen: volwassenen € 12,50, CJP en kinderen 12-18 jaar € 8,00, Ckaart houders gratis toegang

Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, Amsterdam

De FIRST ART FAIR vindt plaats in de goed per eigen én openbaar vervoer bereikbare Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De PTA is gelegen aan de Piet Heinkade 27 aan het IJ achter het Centraal Station en beschikt over een ruime parkeergelegenheid.

Organisatie

De beurs wordt georganiseerd door
Onderneming & Kunst
Erik Hermida of Esmee Ruijgrok
Prinsengracht 415-c
1016 HM Amsterdam
Email: info@firstartfair.nl
Telefoon: 020 626 40 20

 

persbericht

Tweede editie FIRST ART FAIR in januari in Passenger Terminal Amsterdam

In de Passenger Terminal Amsterdam vindt van woensdag 16 tot en met zondag 20 januari 2019 de tweede editie plaats van de FIRST ART FAIR, de eerste kunstbeurs van het jaar. De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een brede selectie van kunst van hoog niveau.

Op dit vijfdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en juwelen te koop van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van ruim 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

De beurs biedt een breed spectrum aan stijlen, van abstract tot figuratief. De FIRST ART FAIR richt zich op een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid. Liefhebbers van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

FIRST NATIONS- en MAORI kunst op het Panorama Deck
Artwise.com is een organisatie die zich ten doel stelt om de hedendaagse kunst van de originele bewoners van Canada (de First Nations) en Nieuw-Zeeland (Maori) bekendheid te geven in Europa en zo bij te dragen aan de instand houding van deze bijzondere culturen. De kunst van deze volkeren wordt op traditionele wijze van leermeester op leerling overgebracht, waarbij elke kunstenaar zijn eigen stempel drukt op een eeuwenoude kunsttraditie die draait om legenden, symbolen en magie.

Monumentaal werk van Melanie Visser
Op de FIRST ART FAIR zullen vijf monumentale werken van Melanie Visser geëxposeerd worden. Haar werk benoemt ze als ‘filosofisch realisme’, een term die aangeeft dat de zoektocht naar dé Waarheid en het Mysterie van het Zijn haar werk inspireren. De monumentale grafiettekeningen, ingebrand in transparant polystyreen, hebben een verwantschap met de etsen van de befaamde 17de eeuwse etser Hercules Seghers. Tijdens de opening op woensdag 16 januari om 19.00 uur organiseert Melanie samen met haar man Ad Visser een presentatie.

Artist Talks
De kunstliefhebber die graag meer wil weten over de achtergrond van de kunstwerken die hij op de First Art Fair ziet, kan op donderdag 17 en vrijdag 18 januari de Artist Talks bijwonen. Het programma wordt op de website gepubliceerd.

 

FIRST ART FAIR
Passenger Terminal Amsterdam
16-20 januari 2018
www.firstartfair.nl