Menu

persbericht

Solotentoonstelling Giovanni Tommasi Ferroni – Panoramadeck 

Op het panoramadeck van de PTA zal een imposante solotentoonstelling geëxposeerd worden van de Italiaanse kunstenaar Giovanni Tommasi Ferroni: een hedendaagse schilder wiens artistieke genen afkomstig zijn uit een bijzondere familie van Toscaanse kunstenaars die eeuwen terugvoert. Giovanni Tommasi Ferroni (Rome, 1967) werkt en woont gedurende de wintermaanden in Rome, maar in de zomermaanden vind je hem in zijn familiehuis nabij Lucca. In dit prachtige 18e-eeuwse landgoed werkt hij in het vroegere atelier van zijn vader. Door te werken in het atelier van zijn vader Riccardo werd hij op ongeveer dezelfde manier geschoold als zijn voorouders gedurende de periode van de Barok. Dat Giovanni is grootgebracht met het devies dat techniekbeheersing de basis vormt van het kunstenaarschap en daarbij brede kennis van kunstgeschiedenis en literatuur onontbeerlijk is, is duidelijk zichtbaar in zijn werk.

Eerste Keus
Van de Nederlandse kunstverzamelaar Hans Terbruggen (1946 -2008) kan gezegd worden dat hij de grootste verzamelaar was van het werk van Giovanni. Zijn collectie omvat ruim 100 schilderijen en tekeningen, van enorme formaten tot aan kleine, intieme werkjes. Hans bezocht dan ook meerdere malen het familiehuis te Lucca waar hij de schilderijen nog nat van de ezel kocht. Door deze bijzondere positie van Hans, werd heel veel werk dat Giovanni in die periode maakte, linea recta aan de collectie Terbruggen toegevoegd. Dit maakt de Collectie Terbruggen uniek, het omvat de allerbeste werken die Giovanni gedurende elf jaar van zijn loopbaan maakte.

In de tentoonstelling op de FIRST ART FAIR worden de beste stukken uit de Terbruggen Collectie getoond en tevens ter verkoop aangeboden. Hoe verguld de erven van Hans Terbruggen ook zijn met het nalatenschap van hun vader, het blijft een enorme opgave om een verzameling als deze te conserveren en bewaren. 

PRAKTISCHE INFORMATIE first art fair

Openingstijden en toegangsprijzen

Woensdag 17 januari 16.00 – 21.00 uur (opening)
Donderdag 18 t/m zondag 21 januari 2018 dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur
Toegangsprijzen: volwassenen € 12,50, CJP en kinderen 12-18 jaar € 8,00, Ckaart houders gratis toegang

Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, Amsterdam

De FIRST ART FAIR vindt plaats in de goed per eigen én openbaar vervoer bereikbare Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De PTA is gelegen aan de Piet Heinkade 27 aan het IJ achter het Centraal Station en beschikt over een ruime parkeergelegenheid.

Organisatie

De beurs wordt georganiseerd door
Onderneming & Kunst
Prinsengracht 415-c
1016 HM Amsterdam
Email: info@firstartfair.nl
Telefoon: 020 626 40 20

 

persbericht

Nieuwe kunstbeurs FIRST ART FAIR in Passenger Terminal Amsterdam

In de Passenger Terminal Amsterdam vindt van 17 tot en met 21 januari 2018 een nieuw opgezette kunstbeurs voor hedendaagse kunst plaats: de FIRST ART FAIR, de eerste kunstbeurs van het jaar. De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een breed spectrum aan kunst van hoog niveau.
Op dit vijfdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen te koop van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van circa 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

De nieuwe beurs biedt een breed spectrum aan stijlen, van abstract tot figuratief. De FIRST ART FAIR richt zich op een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid. Liefhebbers van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

Op 25 september vindt in aanwezigheid van deelnemers en belangstellende galeriehouders in de Passenger Terminal Amsterdam de launch plaats van het evenement.

De First Art Fair wordt georganiseerd door Onderneming & Kunst, een organisatie- en adviesbureau op het gebied van de beeldende kunst, dat ook verantwoordelijk is voor ART BREDA en de KunstRAI.

FIRST ART FAIR
Passenger Terminal Amsterdam
17-21 januari 2018
www.firstartfair.nl
info@firstartfair.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Erik Hermida en Liesbeth Hemelrijk
Onderneming & Kunst
Prinsengracht 415-c
1016 HM Amsterdam
Tel. 020-626 40 20
Mobiel: 06-549 67 225 (Erik Hermida)